https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Hersenwerk

Hersenwerk is een soort van denksport voor honden. De hond zoekt voertjes of speeltjes in allerlei materialen. Hersenwerk is leuk, het ontspant, geeft mentale voldoening en vergroot het zelfvertrouwen van de hond.

In de cursus hersenwerk gaan we aan het werk met simpele materialen die de meeste mensen gewoon in huis hebben zoals huishoudelijke materialen, kinderspeelgoed en dingen die je anders zo weg zou gooien (bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal). Bij hersenwerk gaat het niet om het oplossen van puzzels, maar om het ontdekken van materialen en stap voor stap leren hoe hiermee om te gaan. Iedere hond puzzelt op zijn eigen manier en het is heel mooi om te zien hoe hij dat dan doet. De hond leert zelf keuzes te maken en wordt daarbij zo min mogelijk geholpen. Voor de eigenaar is het een mooie manier om inzicht te krijgen in het karakter van de hond en om veranderingen in het hondenlijf te zien. Samen puzzelen versterkt uw band.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 3 lessen van ca 50 minuten. Hersenwerk is heel vermoeiend, zeker voor honden die dit niet gewend zijn. Daarom geven we tijdens de cursus ook uitleg over het gebruik van materialen, waar u op moet letten en hoe u nieuwe puzzels opbouwt, zodat u thuis lekker samen verder kan puzzelen. Tussen de lessen door gaat u thuis samen met uw hond aan de slag, waarop we in de volgende les kijken hoe het gegaan is en hoe u samen met uw hond verder kunt. Per cursus is er ruimte voor maximaal 6 honden.

U kunt er ook voor kiezen om Hersenwerk in privélessen te doen of om een eenmalige workshop alleen met uw hond of met een aantal vrienden en hun honden samen te volgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of per mail.

Voor wie?

Hersenwerk is geschikt voor honden van alle leeftijden. Voor pups tot vijf maanden werken we vooral met verrijking, zonder gebruik van voertjes. Voor pubers en volwassen honden kan hersenwerk helpen om te ontspannen, om te leren samenwerken met de eigenaar en om de concentratie te bevorderen.

Ook voor de oudere hond of voor honden die niet zo mobiel zijn, biedt hersenwerk de gelegenheid om lekker te scharrelen en te snuffelen. Daarbij houden we rekening met eventuele fysieke problemen.

Kortom geschikt voor alle leeftijden.

Er is geen eis aan eerder gevolgde trainingen. Voor de groepslessen moet de hond wel sociaal vaardig zijn met andere honden.

Wat kost het?

€ 55,00 voor 3 lessen van ca 50 minuten

U kunt ook kiezen voor:

Privélessen: € 45,00 per les van ca 50 minuten

Privéworkshop: €75,00 voor ca 1,5 uur

Groepsworkshop: € 60,00 per deelnemer voor ca 2 uur

Neem hiervoor contact op via het contactformulier of via de mail: info@martingauskatwijk.nl

 

Cursusdata Hersenwerk

Groepsworkshop: maandag 23 december 12.00 – 14.00 uur € 35,00

Les 1: woensdag 29 januari 20.00 uur

Les 2: woensdag 5 februari 20.00 uur

Les 3: woensdag 12 februari 20.00 uur