https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal
 

Over de hondenschool

Bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk ben je verzekerd van de beste voorlichting en zorgvuldige begeleiding. Voor eigenaar én hond! De hondenschool verzorgt diverse trainingen met als doel én rode draad om inzicht in jouw hond te krijgen, want iedere hond is uniek.

Over de werkwijze en trainingsmethode

Martin Gaus Hondenschool Katwijk vindt een positieve trainingsmethode belangrijk. Honden leren namelijk, net als mensen, door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk? Gedrag dat leuke dingen oplevert, herhalen ze. Hoe snel had jouw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uitgaat? Van ditzelfde principe maakt de hondenschool gebruik met het opvoeden van de hond. Gedrag wat we graag herhaald zien, belonen we.

Clicker als hulpmiddel

Je hond trainen met de clicker is leuk én het werkt! Door de hond te leren dat er na een click altijd een beloning volgt, leert hij snel te werken voor de click. Een beloning kan van alles zijn: een koekje of iets anders lekkers, een speeltje of een knuffel. Met de clicker geef je direct aan dat het goede gedrag precies was wat je bedoelde, en je zult versteld staan hoe snel jouw hond het doorheeft.

De cursussen bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk helpen jou je hond te begrijpen. Je leert over de leerprocessen van jouw hond en hoe je daarop inspeelt. Je leert goed gebruik te maken van de clicker. En de hondenschool besteedt tijdens de cursussen veel aandacht aan lichaamstaal en gedrag. Zo leer jij herkennen wat jouw hond doet, waarom hij dat doet en hoe je dat gedrag beïnvloedt en stuurt.

Hondenschool Martin Gaus Katwijk beschikt over het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk.

In goede handen bij eigenaar en instructeur Sylvia

Sylvia Fryde is sinds november 2019 eigenaar van Martin Gaus Hondenschool Katwijk. In 2017 begon ze met de opleiding tot kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie en na het behalen van haar diploma bleef ze plakken op haar stageplek, bij de Martin Gaus Hondenschool Alert Katwijk. Door de grote variatie aan en hoeveelheid lessen die ze geeft, is Sylvia een echte expert. Daarnaast is ze gekwalificeerd instructeur voor hoopers en neuswerk.

Sylvia: “Van jongs af aan ben ik al gek op dieren, met name honden. Ik ben opgegroeid met honden en heb sinds 1999 samen met mijn man al verschillende honden gehad. Onze eerste eigen hond was wat moeilijker dan de gemiddelde hond. Hierdoor wilde ik meer weten over het gedrag en het bijsturen hiervan. Ook hebben we vanwege de grote problemen die we met deze hond hadden allerlei wegen doorlopen op zoek naar een passende oplossing. Zo ben ik erachter gekomen dat je met een beloningsgerichte, rustige en duidelijke aanpak het meest bereikt.”

“Ik kan me heel goed inleven in eigenaren die nu worstelen met gedrag waar ze geen raad mee weten. Met de kennis en ervaring die ik nu heb, help ik hen graag aan een goede relatie en prettig leven met hun hond. Ik vind het dan ook heerlijk om tijdens mijn werk te zien hoe eigenaar en hond samen leren en veel plezier hebben in de gehoorzaamheidslessen en in de verschillende sportieve cursussen!”

Ervaar het zelf. Je bent van harte welkom bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk!

Samenwerkingen

Voor sommige privélessen of bijvoorbeeld aanvragen voor gedragstherapie, schakelt de hondenschool deskundige partners in. Zo is jouw hond altijd in goede handen. Lees verder als je meer wilt weten over onze partners en samenwerkingen.