https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal
 

Over de hondenschool

Bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk ben je verzekerd van de beste voorlichting en zorgvuldige begeleiding. Voor eigenaar én hond! De hondenschool verzorgt diverse trainingen met als doel én rode draad om inzicht in jouw hond te krijgen, want iedere hond is uniek.

Over de werkwijze en trainingsmethode

Martin Gaus Hondenschool Katwijk vindt een positieve trainingsmethode belangrijk. Honden leren namelijk, net als mensen, door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk? Gedrag dat leuke dingen oplevert, herhalen ze. Hoe snel had jouw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uitgaat? Van ditzelfde principe maakt de hondenschool gebruik met het opvoeden van de hond. Gedrag wat we graag herhaald zien, belonen we. Daarnaast vinden we met plezier samenwerken heel belangrijk!

Clicker als hulpmiddel

Je hond trainen met de clicker is leuk én het werkt! Door de hond te leren dat er na een click altijd een beloning volgt, leert hij snel te werken voor de click. Een beloning kan van alles zijn: een koekje of iets anders lekkers, een speeltje of een knuffel. Met de clicker geef je direct aan dat het goede gedrag precies was wat je bedoelde, en je zult versteld staan hoe snel jouw hond het doorheeft. Als je hond een oefening geleerd heeft, dan bouwen we de clicker ook weer snel af.

De cursussen bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk helpen jou je hond te begrijpen. Je leert over de leerprocessen van jouw hond en hoe je daarop inspeelt. Je leert goed gebruik te maken van de clicker. En de hondenschool besteedt tijdens de cursussen veel aandacht aan lichaamstaal en gedrag. Zo leer jij herkennen wat jouw hond doet, waarom hij dat doet en hoe je dat gedrag beïnvloedt en stuurt.

Hondenschool Martin Gaus Katwijk beschikt over het Dierenwelzijnskeurmerk.

In goede handen bij eigenaar en instructeur Mariëlla

Mariëlla van Eijk heeft jarenlange ervaring met honden. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie en liep stage bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer. Hier heeft ze jaren met plezier gewerkt. Daarnaast gaf ze diverse trainingen en prive lessen op haar eigen hondenschool en verzorgt ze sinds 2020 privélessen en detectielessen op de hondenschool in Katwijk. En nu is Mariëlla de trotse eigenaar van Hondenschool Martin Gaus Katwijk!

Mariëlla: “Door tijdens de lessen spel in te zetten, zie je gewoon dat de honden het leuk vinden om met hun eigenaar samen te werken. Als je een hond ziet veranderen, kan ik daar echt enorm van genieten. En ook tijdens de lessen pas ik soms de oefeningen per persoon aan, omdat dat net wat beter bij hen en hun hond past.“

Ervaar het zelf. Je bent van harte welkom bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk!

Wil je meer weten over Mariëlla en haar collega’s? Het team stelt zich uitgebreid aan je voor op onze team-pagina.