https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Blije senior

​Je hebt een aantal jaar met de hond gewerkt aan gehoorzaamheid. Misschien heb je daarna nog samen een sport gedaan. En daarna heb je een pauze in de trainingen ingelast. Wanneer je dan weer iets wilt doen samen, lopen veel baasjes tegen het volgende aan:

  • Je hond is al gehoorzaam
  • Behendigheid of andere actieve sporten zijn lichamelijk te zwaar voor je hond
  • Lessen tussen drukke pubers is het laatste waar je hond op zit te wachten

Maar je wilt wél samen lekker bezig zijn. En dan vooral met dingen waar jullie echt blij van worden. Herkenbaar? Dan is deze cursus van Martin Gaus Hondenschool Katwijk voor jullie bedoeld!

Hoe is de cursus opgebouwd?

In een korte cursus van vier lessen gaan we aan de slag met wat jouw senior of bejaarde hond écht leuk vindt. Tijdens de eerste les inventariseert de hondenschool wat de honden in de groep eerder gedaan hebben en wat eventuele beperkingen zijn. De eigenaar krijgt de vraag wat zijn hond heerlijk vindt om te doen. Aan de hand van de antwoorden bouwen we de overige lessen op.

Een paar voorbeelden:

  • Oefeningen in balans en coördinatie
  • Ophalen of aanleren van oefeningen die wat weggezakt zijn of eerder niet nodig waren, bijvoorbeeld met een loopplank de auto in en uit lopen
  • Zoekspelletjes en hersenwerk
  • Rustig wandelen met leeftijdsgenoten

Voor wie?

De cursus blije senior is voor alle honden vanaf acht jaar. Voor grote rassen (boven de 25 kg) ligt de leeftijdsgrens op minimaal zes jaar. Bejaarde honden kunnen ook nog meedoen, als ze daar zelf plezier in hebben.

Een vooropleiding is niet verplicht. Wel moeten de honden in de aanwezigheid van andere honden kunnen functioneren. De honden hebben tijdens de les geen contact met elkaar, dus lichamelijke beperkingen hoeven geen probleem te zijn.

Kosten

Je betaalt € 60,- voor vier lessen van 50 minuten.

donderdag 27 juni om 11.30 uur
Les Datum Tijd
les1 27 juni 11.30 uur
Les 2 4 juli 11.30 uur
Les 3 11 juli 11.30 uur
Les 4 18 juli 11.30 uur