Puppycursus

Puppycursus

“Een goede start is het halve werk”

Als een jonge pup bij u in huis komt is deze meestal een week of 8 a 9 oud. Hij bevindt zich dan in een ontzettend belangrijke fase van zijn leven: de socialisatieperiode. Op dit moment is alles erop gericht om te leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat daarin bedreigingen zijn en wat er gewoon bij het leven hoort. In deze periode wordt een belangrijke basis voor zijn verdere leven gelegd.

Daarom starten wij met een speciale op jonge puppen aangepaste Puppysocialisatiecursus. U kunt meteen  instromen zodat u en uw pup ook in deze vroege periode direct de juiste begeleiding krijgen.

Op speelse manier gaat u in 4 lessen aan de slag met o.a. de eerste gehoorzaamheidsoefeningen, samenwerking, spelen, socialisatie en zelfbeheersing.

Tijdens een aparte theorie-avond behandelen we onderwerpen als: hoe lang mag mijn pup lopen, hoe voorkom ik dat hij zo bijt, hoe maak ik mijn pup zindelijk etc. We raden u aan deze theorie-avond al te volgen voordat u de pup in huis krijgt zodat u optimaal bent voorbereid op zijn/haar komst.

 

Hoe is de cursus opgebouwd?

U kunt iedere week instromen met uw pup, er is geen wachtlijst! Er is een puppyklas op de zaterdagochtend en woensdagavond (vanaf 23 januari 2020 op donderdagavond).

De bij de puppy socialisatiecursus behorende theorieles is 1 keer per 4 weken, wij adviseren (aankomende) puppy eigenaren om de theorieles te volgen voordat de pup is.

Als u zich naast de puppycursus ook inschrijft voor de basiscursus dan bent u verzekerd van deelname aan de eerst mogelijke basiscursus en mag u de puppylessen blijven volgen tot de basiscursus start.

Voor wie?

Voor pups van 7 tot 14 weken. Is uw hond bij inschrijving ouder dan 12 weken dan komt hij in aanmerking voor de basiscursus.

Wat kost het?

De kosten van de puppy socialisatiecursus bedragen € 55,–. Hierbij inbegrepen zijn 4 praktijklessen van 30 minuten en een theorieavond van circa anderhalf uur.

Daarnaast kunt u rekenen op ondersteuning tijdens deze eerste periode dat uw pup in huis is.

Wanneer?

U kunt de puppycursus volgen op woensdagavond (vanaf 23 januari 2020 donderdagavond) en zaterdagochtend. U kiest zelf voor welk moment u inschrijft. Wisselen tussen de verschillende lestijden is in overleg mogelijk.

Op de volgende zaterdagen is de puppy theorieles gepland:

zaterdag 21 december 14.00-15.30 uur

zaterdag 18 januari 14.00-15.30 uur

zaterdag 15 februari 14.00-15.30 uur

zaterdag 14 maart 14.00-15.30 uur

 

 

Privéles

Uw vraag is het uitgangspunt

LEES MEER