Puppycursus

Puppycursus

“Een goede start is het halve werk”

Door de beperkingen vanwege de uitbraak van het Corona virus kunnen de lessen niet zoals normaal in een groep gegeven worden. U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden en een voorlopige startdatum kiezen. Na aanmelding voor de puppycursus nemen wij telefonisch contact met u op om individuele praktijklessen af te spreken. We maken afspraken van een half uur per les, u krijgt dan dus privéles met uw pup waarin volop ruimte is voor de individuele vragen. De aparte theorieles komt hiermee voorlopig te vervallen. Neem bij vragen gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Wij zijn bereikbaar per mail: info@martingauskatwijk.nl, Whatsapp: 06-83319234, telefonisch en via het contactformulier op deze website. 

Als een jonge pup bij u in huis komt is deze meestal een week of 8 a 9 oud. Hij bevindt zich dan in een ontzettend belangrijke fase van zijn leven: de socialisatieperiode. Op dit moment is alles erop gericht om te leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat daarin bedreigingen zijn en wat er gewoon bij het leven hoort. In deze periode wordt een belangrijke basis voor zijn verdere leven gelegd.

Daarom starten wij met een speciale op jonge puppen aangepaste Puppysocialisatiecursus. U kunt meteen  instromen zodat u en uw pup ook in deze vroege periode direct de juiste begeleiding krijgen.

Op speelse manier gaat u in 4 lessen aan de slag met o.a. de eerste gehoorzaamheidsoefeningen, samenwerking, spelen, socialisatie en zelfbeheersing.

Tijdens een aparte theorieles behandelen we onderwerpen als: hoe lang mag mijn pup lopen, hoe voorkom ik dat hij zo bijt, hoe maak ik mijn pup zindelijk etc. We raden u aan deze theorieles al te volgen voordat u de pup in huis krijgt zodat u optimaal bent voorbereid op zijn/haar komst.

 

Hoe is de cursus opgebouwd?

U kunt iedere week instromen met uw pup, er is geen wachtlijst! Er is een puppyklas op de zaterdagochtend en op donderdagavond.

De bij de puppy socialisatiecursus behorende theorieles is 1 keer per 4 weken, wij adviseren (aankomende) puppy eigenaren om de theorieles te volgen voordat de pup is.

Als u zich naast de puppycursus ook inschrijft voor de basiscursus dan bent u verzekerd van deelname aan de eerst mogelijke basiscursus en mag u de puppylessen blijven volgen tot de basiscursus start.

Voor wie?

Voor pups van 7 tot 14 weken. Is uw hond bij inschrijving ouder dan 12 weken dan komt hij in aanmerking voor de basiscursus.

Wat kost het?

De kosten van de puppy socialisatiecursus bedragen € 55,–. Hierbij inbegrepen zijn 4 praktijklessen van 30 minuten en een theorieles van circa anderhalf uur.

Daarnaast kunt u rekenen op ondersteuning tijdens deze eerste periode dat uw pup in huis is.

Wanneer?

U kunt de puppycursus volgen op donderdagavond of zaterdagochtend. U kiest zelf voor welk moment u inschrijft. Wisselen tussen de verschillende lestijden is in overleg mogelijk.

Op de volgende zaterdagen is de puppy theorieles gepland:

i.v.m. de beperkingen vanwege het Corona virus kunnen we op dit moment geen groepslessen geven. In plaats van de theorieles kunt u tijdens de individuele praktijklessen al uw vragen stellen en krijgt u de hand-out van de theorieles per mail toegestuurd.

 

 

Privéles

Uw vraag is het uitgangspunt

LEES MEER