https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Puppycursus

De start van een fijn leven samen

Als een jonge pup bij je in huis komt, is deze meestal 8 a 9 weken oud. Hij bevindt zich dan in een ontzettend belangrijke fase van zijn leven: de socialisatieperiode. Alles is gericht op leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Dit is een belangrijke basis voor zijn verdere leven. Maar ook voor het baasje is het een spannende periode vol vragen. Hoe begeleid ik mijn pup zodat we het gezellig hebben samen én dat hij tot een stabiele hond opgroeit?

Puppy socialisatie

De puppy socialisatiecursus is precies gericht op deze jonge pups. Martin Gaus Hondenschool Katwijk werkt in kleine groepjes met maximaal zes cursisten, zodat jij en je pup direct de juiste begeleiding krijgen. Je kan elke week instromen. Zorg dat je tijdig inschrijft, want de hondenschool heeft beperkt plek.

Tijdens de praktijklessen komen verschillende thema’s voorbij waar je als puppy-eigenaar mee te maken krijgt. Je pup maakt in zijn eigen tempo kennis met objecten en ondergronden. We doen verschillende oefeningen voor aandacht. Natuurlijk leren we wandelen aan de slappe lijn. Zelf krijg je handvatten mee om vanaf het begin te werken aan zelfbeheersing en rust. Maar ook onderwerpen zoals de gekke vijf minuten (of kwartier) in de avond, bijten, zindelijkheid of bijvoorbeeld benchtraining komen aan bod. Daarnaast is er tijd voor het stellen van al je vragen!

Het hoofddoel van deze cursus is het opbouwen van een band tussen pup en eigenaar. Onder professionele begeleiding zorgen we er samen voor dat je later met plezier op deze tijd terugkijkt.

Martin Gaus Hondenschool Katwijk is partner van Prins Petfoods. Meld je jouw pup aan voor de puppycursus? Dan krijg je een doosje van Prins Petfoods cadeau bij aanvang van de cursus. Hierin zitten lekkere snacks en een bon voor graits voer.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Het is iedere week mogelijk om in te stromen met je pup, afhankelijk van het aantal vrije plaatsen. Je kiest een lesmoment en volgt met je puppy vier weken achter elkaar op dezelfde dag en tijd de praktijklessen. Mocht u een dag niet aanwezig kunnen zijn, dan kijken we altijd of er op een andere dag ingehaald kan worden.

Daarnaast is er één keer per maand op donderdagavond een theorieles. Tijdens deze les van 1,5 uur bespreken we onder andere het belang en de valkuilen van de socialisatieperiode. Daarnaast kijken we naar leerprocessen en er is veel aandacht voor vragen van de cursisten. De les is met alle cursisten online via Zoom en kun je ook al volgen vóórdat jouw pup bij je in huis komt.

Schrijf je jouw pup naast de puppycursus ook in voor de basiscursus? Dan ben je verzekerd van deelname aan de eerst mogelijke basiscursus.

Voor wie?

De puppycursus is voor alle pups van 8 tot 14 weken. Als je hond bij inschrijving ouder is dan 12 weken komt hij ook in aanmerking voor de basiscursus.

Wanneer?

Op verschillende dagen en tijden kun je de praktijklessen volgen. Bij direct inschrijven (rechtsboven op de pagina) kun je kijken welke data en tijden er beschikbaar zijn. Je kiest één lesmoment en volgt vier achtereenvolgende lessen van ongeveer 45 minuten. De theorieles is één keer per maand op donderdag, om 19.00 via Zoom. De precieze datum ontvang je na inschrijving.

Kosten

De kosten van de puppy socialisatiecursus bedragen € 80,00. In deze totaalprijs zitten zowel de vier praktijklessen van 45 minuten als één theorieles van ongeveer 1,5 uur. Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning tijdens deze eerste periode dat je pup in huis is.