Het Team

 

Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur

Mijn naam is Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur van Martin Gaus Hondenschool Katwijk.

Na jaren in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest kwam er door een reorganisatie bij mijn werkgever een eind aan deze loopbaan. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vind!
Honden hebben altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zowel vroeger thuis als daarna. Via één van onze honden, Golden Retriever Tobias, ben ik in contact gekomen met Martin Gaus hondenscholen. De manier van trainen en de visie op omgang met honden sprak mij zeer aan. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de Instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad gaan volgen. Daarnaast was een intensieve stage bij het Martin Gaus gedragscentrum onderdeel van het opleidingstraject. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Door de constante verplichte bijscholing vanuit de Martin Gaus Franchise en door het volgen van vele workshops blijven alle Martin Gaus Hondenschooleigenaren up to date.
Het geven van trainingen aan baas en hond is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. Het zien groeien van de combinatie en de samenwerking die hierdoor tot stand komt is fantastisch om te zien.

Ik hoop u dan ook snel te ontmoeten bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk.


Adinda van Driel, instructrice

Hallo, ik ben Adinda van Driel. Met veel plezier combineer ik mijn functie als leidinggevende in de financiële sector met les geven op de Martin Gaus Hondenschool.

Tijdens mijn jeugd zijn er altijd honden in huis geweest en nam ik al graag deel aan gehoorzaamheidscursussen. Mijn eerste ervaring met de hondenschool in Zoetermeer was toen ik het logeeradres was voor een lieve zwarte labrador, en samen hiermee de basiscursus heb gevolgd. Dit wakkerde de passie voor honden weer aan en samen hebben we menig uur op het veld doorgebracht.

Om dit enthousiasme voort te zetten ben ik de Martin Gaus Academy in Lelystad de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan volgen. Ook heeft de stageperiode op de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer veel bijgedragen aan mijn kennis.

De ontwikkeling zien in een serie van lessen, combinaties die samen steeds sterker worden. Het is ontzettend leuk om daar onderdeel van uit te maken!

Ik ontmoet je graag in één van de lessen!


Ashley van Lieshout, instructrice

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Ashley van Lieshout. Degene die op zaterdag lessen volgen kennen mij vaak al. Ik ben nu ongeveer een jaar instructeur bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer en Katwijk. Ander half jaar geleden zocht ik een stageplaats. Ik heb zelf met mijn honden bij Martin Gaus Rotterdam getraind, maar helaas is die hondenschool ermee gestopt. Gelukkig kwam ik Edwin tegen op het Animal Event en mocht ik stage lopen. Na mijn stage periode ben ik blijven hangen, omdat de sfeer van de Hondenschool en de manier van lesgeven mij erg aanspreken. Je zult me nu vaak op zaterdag tegenkomen en indien nodig ook op doordeweekse avonden.
Bij mij thuis hebben we drie Spaanse waterhonden, Amiga van 11,5, haar dochter Tara van 8 en kleinzoon Amor van 4,5 jaar. Van alle drie de honden heb ik veel mogen leren. Naast de cursussen bij Martin Gaus Rotterdam heb ik G&G gelopen en volg ik met Amor nu recreatief behendigheid en doe ik met Amiga aan praktijk speuren. Ik hou ervan om lekker bezig te zijn met mijn honden. Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn om je hond bepaalde trucjes aan de leren, spreek me dan vooral aan. Dan help ik jullie graag verder.

Kaat Reenalda, instructrice

Mijn naam is Kaat Reenalda, en ik ben werkzaam als kynologisch instructeur bij de Martin Gaus hondenschool in Katwijk en Zoetermeer. Daarnaast ben ik moeder van 4 kids.

Als kind was ik altijd al veel met dieren bezig. Met veelplezier heb ik in hondenkennels gewerkt als dierenartsassistente meegelopen, en veel paardgereden toen ik jong was…

Zelf heb ik nu een golden retriever genaamd flow. Samen met haar geef ik via het Sophia snuffel college les op scholen aan kinderen in groepen 3 en 4. Hier leer ik ze veilig met honden omgaan te gaan, om op die manier hondenbeten bij kinderen te voorkomen.

Ik heb op verschillend hondenscholen stage gelopen en lesgegeven. maar mijn grootste leerschool is mijn eigen hond.

Als ik samen met haar aan het wandelen ben, merk ik elke keer weer hoe fijn het is als je goed kan samenwerken met elkaar en de hond jou begrijpt, en jij je hond.

Ik vind het dan ook een uitdaging om dit aan de cursisten over te brengen en erg belangrijk, want je kan hier gedragsproblemen mee voorkomen.

graag ontmoet ik je een van de groepslessen.


Claudia Tielen, instructrice

Ik ben Claudia Tielen, moeder van twee dochters en kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Ik ben mijn hele leven al dol op dieren en honden in het bijzonder. De relatie en samenwerking met de verschillende honden in mijn leven gaf mij veel voldoening en geluk.

Voorheen was ik accountant waarbij de omgang met mensen heel belangrijk is, maar om extra tijd aan mijn kinderen te geven heb ik die baan opgezegd. Toen mijn jongste dochter naar school ging heb ik besloten om van mijn passie mijn werk te maken. Mensen coachen en honden trainen is een combinatie die mij veel voldoening geeft.

Daarom ben ik in 2017 begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie in Lelystad en deze heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond. Tijdens de opleiding heb ik met veel plezier ervaring opgedaan in het lesgeven bij de Martin Gaus Hondenschool  Zoetermeer. De wijze van omgang met cursisten en honden op deze hondenschool spreekt mij erg aan.

Graag tot ziens op het veld.


Marijke vd Steen, instructrice, Kynologisch gedragstherapeut

Mijn naam is Marijke van der Steen. Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut en instructeur (Martin Gaus Aademie) ben ik verbonden aan de Martin Gaus Hondenscholen Zoetermeer en Katwijk. Dit vanuit mijn voormalige stage als instructeur in Zoetermeer. Als vanzelfsprekend verdiep ik me in hondenkennis en -praktijk steeds verder, óók in de vorm van bijscholingen. 
Als (mensen)psycholoog was ik lang in de jeugdzorg werkzaam en koos daarna bewust om kwaliteiten te gebruiken in het belang van dieren.  
Sinds 26 jaar leef ik bewust met honden samen. De meesten van hen hadden een asielverleden. Huidige hond Zep komt ook uit een asiel. Hij fungeert o.a. uitstekend als collega binnen mijn kleinschalige uitlaatservice (waarvoor ik eveneens gediplomeerd ben via de Martin Gaus Academie).
Zep neemt zijn taak heel serieus en is net zo gemotiveerd als ik.
Van álle honden in mijn (kleine) groepen leer ik elke dag; met name van hun prachtige onderlinge dynamiek. 
Mijn kracht binnen de Martin Gaus Hondenscholen ligt vooral in het individueel begeleiden van hond en eigenaar én het onderzoeken en oplossen van gedragsproblemen van honden. Hiermee ben ik u en uw hond(en) heel graag van dienst.
Daarnaast zal ik in de nieuwsbrieven de rubriek “van de gedragstherapeut” voor mijn rekening nemen.