Het Team

 
Het gehele team van Martin Gaus Hondenschool Katwijk en Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer

Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur

Mijn naam is Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur van Martin Gaus Hondenschool Katwijk.

Na jaren in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest kwam er door een reorganisatie bij mijn werkgever een eind aan deze loopbaan. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vind!
Honden hebben altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zowel vroeger thuis als daarna. Via één van onze honden, Golden Retriever Tobias, ben ik in contact gekomen met Martin Gaus hondenscholen. De manier van trainen en de visie op omgang met honden sprak mij zeer aan. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de Instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad gaan volgen. Daarnaast was een intensieve stage bij het Martin Gaus gedragscentrum onderdeel van het opleidingstraject. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Door de constante verplichte bijscholing vanuit de Martin Gaus Franchise en door het volgen van vele workshops blijven alle Martin Gaus Hondenschooleigenaren up to date.
Het geven van trainingen aan baas en hond is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. Het zien groeien van de combinatie en de samenwerking die hierdoor tot stand komt is fantastisch om te zien.

Ik hoop u dan ook snel te ontmoeten bij Martin Gaus Hondenschool Katwijk.


Sylvia Fryde, instructrice

Mijn naam is Sylvia Fryde. In 2017 heb ik de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd aan de Martin Gaus Academie. Aan het einde van mijn stageperiode bij Tineke Minke, op de Martin Gaus hondenschool Alert in Katwijk, werd deze overgenomen door Edwin Kuit. Na het behalen van mijn diploma kon ik blijven en inmiddels heb ik allerlei lessen gegeven, voornamelijk in Katwijk. Van jongs af aan ben ik gek op dieren, met name honden. Ik ben opgegroeid met honden en sinds 1999 hebben mijn man en ik al verschillende honden gehad. We hebben altijd (vaak oudere) asielhonden genomen. Hoewel ze helaas dan vaak niet meer zo lang leven geeft het wel veel voldoening. Als tiener was ik al met mijn hond aan het ‘trainen’, maar mijn interesse hiervoor werd pas goed gewekt bij onze eerst eigen hond, een kruising Mechelse herder van 1,5 jaar oud. Deze hond was ‘wat moeilijker’ dan de gemiddelde hond en dat zorgde ervoor dat ik meer van gedrag en van het bijsturen hiervan wilde weten. Vanwege de grote problemen die we met deze hond hadden en de zoektocht naar een passende oplossing heb ik allerlei wegen doorlopen, om er uiteindelijk achter te komen dat je toch het meest bereikt met een beloningsgerichte, rustige, duidelijke aanpak. Toch heeft het nog lang geduurd voordat ik uiteindelijk aan een opleiding in deze richting begonnen ben. Onze problemen met onze eerste hond heb ik niet allemaal op kunnen lossen, maar ik kan me wel heel goed inleven in mensen die nu worstelen met gedrag waar ze niet goed raad mee weten. Met de kennis en ervaring die ik nu heb en de opleiding als kynologisch gedragstherapeut waar ik inmiddels aan begonnen ben, hoop ik enkele van hen te helpen aan een goede relatie en een prettig leven met hun hond. Uiteraard is het toch het mooiste als de hond van jongs af aan geleerd wordt wat er van hem verwacht wordt en wat hem uiteindelijk het meeste  oplevert.  Na ruim 20 jaar op de administratie van een zorginstelling is nu voor mij de tijd gekomen om het roer om te gooien. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding als konijnendeskundige aan de Marting Gaus Academie en vervolgens de instructeursopleiding. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd, inmiddels ben ik gekwalificeerd instructeur Nadac Hoopers en geef ik deze cursus nu ook in Katwijk, ik ben bezig met Hersenwerk voor honden en hoop over niet al te lange tijd hier op de hondenschool mee aan de slag te kunnen. Ik vind het heerlijk om tijdens mijn werk te zien hoe eigenaar en hond samen leren en veel plezier krijgen in de gehoorzaamheidslessen en in de verschillende sportieve cursussen.


Kaat Reenalda, instructrice

Mijn naam is Kaat Reenalda, en ik ben werkzaam als kynologisch instructeur bij de Martin Gaus hondenschool in Katwijk en Zoetermeer. Daarnaast ben ik moeder van 4 kids.

Als kind was ik altijd al veel met dieren bezig. Met veelplezier heb ik in hondenkennels gewerkt als dierenartsassistente meegelopen, en veel paardgereden toen ik jong was…

Zelf heb ik nu een golden retriever genaamd flow. Samen met haar geef ik via het Sophia snuffel college les op scholen aan kinderen in groepen 3 en 4. Hier leer ik ze veilig met honden omgaan te gaan, om op die manier hondenbeten bij kinderen te voorkomen.

Ik heb op verschillend hondenscholen stage gelopen en lesgegeven. maar mijn grootste leerschool is mijn eigen hond.

Als ik samen met haar aan het wandelen ben, merk ik elke keer weer hoe fijn het is als je goed kan samenwerken met elkaar en de hond jou begrijpt, en jij je hond.

Ik vind het dan ook een uitdaging om dit aan de cursisten over te brengen en erg belangrijk, want je kan hier gedragsproblemen mee voorkomen.

graag ontmoet ik je een van de groepslessen.


Claudia Tielen, instructrice

Ik ben Claudia Tielen, moeder van twee dochters en kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Ik ben mijn hele leven al dol op dieren en honden in het bijzonder. De relatie en samenwerking met de verschillende honden in mijn leven gaf mij veel voldoening en geluk.

Voorheen was ik accountant waarbij de omgang met mensen heel belangrijk is, maar om extra tijd aan mijn kinderen te geven heb ik die baan opgezegd. Toen mijn jongste dochter naar school ging heb ik besloten om van mijn passie mijn werk te maken. Mensen coachen en honden trainen is een combinatie die mij veel voldoening geeft.

Daarom ben ik in 2017 begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie in Lelystad en deze heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond. Tijdens de opleiding heb ik met veel plezier ervaring opgedaan in het lesgeven bij de Martin Gaus Hondenschool  Zoetermeer. De wijze van omgang met cursisten en honden op deze hondenschool spreekt mij erg aan.

Graag tot ziens op het veld.


Marijke vd Steen, instructrice, Kynologisch gedragstherapeut

Mijn naam is Marijke van der Steen. Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut en instructeur (Martin Gaus Aademie) ben ik verbonden aan de Martin Gaus Hondenscholen Zoetermeer en Katwijk. Dit vanuit mijn voormalige stage als instructeur in Zoetermeer. Als vanzelfsprekend verdiep ik me in hondenkennis en -praktijk steeds verder, óók in de vorm van bijscholingen. 
Als (mensen)psycholoog was ik lang in de jeugdzorg werkzaam en koos daarna bewust om kwaliteiten te gebruiken in het belang van dieren.  
Sinds 26 jaar leef ik bewust met honden samen. De meesten van hen hadden een asielverleden. Huidige hond Zep komt ook uit een asiel. Hij fungeert o.a. uitstekend als collega binnen mijn kleinschalige uitlaatservice (waarvoor ik eveneens gediplomeerd ben via de Martin Gaus Academie).
Zep neemt zijn taak heel serieus en is net zo gemotiveerd als ik.
Van álle honden in mijn (kleine) groepen leer ik elke dag; met name van hun prachtige onderlinge dynamiek. 
Mijn kracht binnen de Martin Gaus Hondenscholen ligt vooral in het individueel begeleiden van hond en eigenaar én het onderzoeken en oplossen van gedragsproblemen van honden. Hiermee ben ik u en uw hond(en) heel graag van dienst.
Daarnaast zal ik in de nieuwsbrieven de rubriek “van de gedragstherapeut” voor mijn rekening nemen.