https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Eigenaar Mariëlla van Eijk heeft een enthousiast, ervaren en professioneel team om zich heen verzameld. Samen verzorgen zij de cursussen en workshops van Hondenschool Martin Gaus Katwijk. Ze stellen zich graag aan je voor!

Mariëlla van Eijk, eigenaar, instructeur, kynologisch masseur

.“Ik ben Mariëlla van Eijk, de trotse eigenaar van de Martin Gaus Hondenschool Katwijk. Het stokje heb ik overgenomen van Sylvia. Toen ik de vraag kreeg of ik de hondenschool wilde overnemen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik was verrast, maar ook direct erg enthousiast. Ik was al een tijd op zoek naar mijn eigen plek en heb deze nu gevonden in de hondenschool!”

Positieve trainingswijze

“Onze eerste hond was een pup uit het buitenland. Hij had niet zo’n goede start gehad dus toen hij in Nederland aankwam, zijn we vanzelfsprekend op training gegaan. Helaas werd daar niet op een positieve manier getraind. Ik werd er doodongelukkig van en mijn hond had ook geen plezier. Later kwam ik erachter dat er ook een positieve manier van trainen was. Ik kwam terecht bij een Martin Gaus Hondenschool. Deze positieve trainingswijze, door middel van beloning in plaats van straf, sprak mij meteen aan. Ik kreeg weer plezier in het trainen en, nog belangrijker, mijn hond ook.”

Jarenlange ervaring

“Daar is het hondenvirus overgeslagen. Ik wilde meer weten over deze positieve trainingswijze, hondentaal en het gedrag van honden. Ik volgde een opleiding van de Martin Gaus Academie, liep stage bij de hondenschool en heb hier na het behalen van mijn diploma jarenlang als zzp’er lesgegeven.”

“Daarnaast heb ik ook de opleiding tot kynologisch masseur gedaan bij Kynomassage en heb ik de opleiding tot detectieinstructeur gevolgd bij de Nederlandse Speur- en Detectiebond. Tijdens examens en wedstrijden ben ik daar ook keurmeester. Ook ben ik instructeur Balans en Coördinatie. Hier wordt er ook weer gekeken naar de hond. Je kunt heel veel informatie halen uit hoe een hond een oefening doet of hoe hij staat. Soms heeft een hond pijn of ongemak en kan daardoor bijvoorbeeld uitvallen aan de lijn. Door de Balans en Coordinatie oefeningen te doen, kun je vaak heel goed zien waar het probleem ligt. Het is niet zomaar ergens op staan of overheen stappen. Alles heeft een doel. Je kunt je hond helpen door beter in balans te komen in hoofd en lijf. Door veel opleidingen, workshops en bijscholingen te volgen, houd ik mijn kennis up-to-date. Hierdoor weet de klant dat hij in goede handen is. Dat is ook te zien aan het Dierenwelzijnskeurmerk waarover we beschikken. Dit verplicht ons om aan bepaalde voorwaarden te voldoen”

“Door al deze kennis en ervaring, kijk je automatisch naar hoe een hond staat of loopt tijdens de training. Dat is een groot voordeel, want zo kun je beter inschatten hoe je de hond het best kunt helpen. Daarnaast is het masseren van honden is natuurlijk ook geweldig! De rust die je via je handen naar de hond brengt is heerlijk. Niet alleen de hond maar ook zelf word je er heel rustig van.”

Creatieve invullingen van de cursussen

“Het allerleukste vind ik om “out of the box” te denken. Hiermee bedoel ik dat ik altijd bezig ben om te kijken naar hoe ik een cursist het beste kan helpen. Door middel van spelelementen toe te passen zorg ik voor afwisselende lessen. Wat past bij de cursist en de hond.”

“Door tijdens de lessen spel in te zetten, zie je gewoon dat de honden het leuk vinden om met hun eigenaar samen te werken. Als je een hond ziet veranderen, kan ik daar echt enorm van genieten. En ook tijdens de lessen pas ik soms de oefeningen per persoon aan omdat dat net wat beter bij jou en je hond past.”

Leren van honden én van anderen

“Toen wij onze hond Olaf kregen, had ik nog nooit zo’n angstige hond gezien. Van hem heb ik het meeste geleerd. Ik moest zo anders gaan denken en verzinnen om kleine stapjes verder te komen. En ook IK heb een bevriende gedragstherapeut laten meekijken omdat ik even niet wist of ik de juiste weg was ingeslagen. Van haar heb ik ook weer veel tips gekregen. Zo is het dus ook belangrijk dat je de kennis van iemand anders kunt gebruiken omdat die net weer wat meer weet over bepaald gedrag. Daarom werk ik ook graag samen met erkende gedragstherapeuten.”

Honden met een rugzakje

“Na het behalen van mijn diploma’s ben ik heel erg geïnteresseerd geraakt in de buitenlandse hond. Omdat ze al wat ouder zijn voordat ze naar Nederland komen (in verband met verplichte vaccinaties), hebben ze vaak de belangrijkste socialisatieperiode gemist en hierdoor kunnen ze wat meer angstig zijn of onzeker.”

“Zelf heb ik twee honden uit het buitenland met een rugzakje. Doordat één van mijn honden zo angstig was (hij lag in het begin alleen maar platgedrukt op de grond en durfde zijn koppie niet op te tillen) moest ik vanalles uit de kast halen om kleine stapjes verder te komen. Op dit moment kan hij heerlijk genieten van onze wandelingen. Het is zo mooi om te zien dat je met veel liefde en aandacht heel ver kunt komen.

“Ik hoop u te zien tijdens één van de leuke lessen op de hondenschool. Maar ook voor een bakkie koffie bent u van harte welkom.”

Karlijne van den Dop, instructeur

 

“Hallo! Ik ben Karlijne van den Dop. Ik ben een opgeleid social worker en heb werkervaring als wijkcoach en hulpverlener, maar mijn passie is toch om met mens én hond samen te werken.”

“Mijn opleiding tot kynologisch instructeur heb ik gevolgd aan de Martin Gaus Academie waar ik nu bezig ben met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Zo laat ik mijn droom uit komen. Zelf heb ik ook een hond, mijn grote vriend Kodi, een kooikerhondje. Door gedragsproblemen bij mijn eigen hond, heb ik in de praktijk ervaren hoe ik hiermee om kon gaan. Naast mijn opleidingen, mijn praktijkervaring en door Kodi, heb ik het belang van samenwerken en vertrouwen tussen hond en begeleider ondervonden.”

“Voor mij staat samenwerken, plezier en vertrouwen tussen mens en hond centraal! Dit begint met aandacht voor elkaar.”

Sylvia Fryde, instructeur

“Na ruim 20 jaar op de administratie van een zorginstelling was voor mij de tijd gekomen om het roer om te gooien. In 2017 heb ik de opleiding Kynologisch instructeur gevolgd aan de Martin Gaus Academie. Aan het einde van mijn stageperiode bij Tineke Minke, op de Martin Gaus hondenschool Alert in Katwijk, werd deze overgenomen. Na het behalen van mijn diploma kon ik blijven en inmiddels heb ik allerlei lessen gegeven, voornamelijk in Katwijk.”

“Van jongs af aan ben ik gek op dieren, met name honden. Ik ben opgegroeid met honden en sinds 1999 hebben mijn man en ik al verschillende honden gehad. We hebben altijd (vaak oudere) asielhonden genomen. Hoewel ze helaas dan vaak niet meer zo lang leven geeft het wel veel voldoening. Als tiener was ik al met mijn hond aan het ’trainen’, maar mijn interesse hiervoor werd pas goed gewekt bij onze eerst eigen hond, een kruising Mechelse herder van 1,5 jaar oud, genaamd Gwen. Deze hond was ‘wat moeilijker’ dan de gemiddelde hond en dat zorgde ervoor dat ik meer van gedrag en van het bijsturen hiervan wilde weten. Vanwege de grote problemen die we met deze hond hadden en de zoektocht naar een passende oplossing heb ik allerlei wegen doorlopen, om er uiteindelijk achter te komen dat je toch het meest bereikt met een beloningsgerichte, rustige, duidelijke aanpak. Toch heeft het nog lang geduurd voordat ik uiteindelijk aan een opleiding in deze richting begonnen ben.”

“Onze problemen met onze eerste hond heb ik niet allemaal op kunnen lossen, maar ik kan me wel heel goed inleven in mensen die nu worstelen met gedrag waar ze niet goed raad mee weten. Met de kennis en ervaring die ik nu heb en de gedeeltelijke opleiding als kynologisch gedragstherapeut die ik gevolgd heb, hoop ik enkele van hen te helpen aan een goede relatie en een prettig leven met hun hond. Uiteraard is het toch het mooiste als de hond van jongs af aan geleerd wordt wat er van hem verwacht wordt en wat hem uiteindelijk het meeste oplevert.”

“Ook ben ik gekwalificeerd instructeur Nadac Hoopers en instructeur Neuswerk en geef ik deze cursussen ook op de hondenschool. Ik vind het heerlijk om tijdens mijn werk te zien hoe eigenaar en hond samen leren en veel plezier krijgen in de gehoorzaamheidslessen en in de verschillende sportieve cursussen.”

Marijke vd Steen, Kynologisch gedragstherapeut, Instructeur

“Mijn naam is Marijke van der Steen. Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut en instructeur (Martin Gaus Academie) ben ik sinds 2016 verbonden aan de Martin Gaus Hondenscholen Zoetermeer en Katwijk.”

“Als vanzelfsprekend verdiep ik me steeds verder in hondenkennis en -praktijk. Oók in de vorm van bijscholingen.
Als (mensen)psycholoog was ik lang in de jeugdzorg werkzaam en koos daarna bewust om mijn kwaliteiten te gebruiken in het belang van dieren.”

“Sinds 30 jaar leef ik bewust met honden samen. De meesten van hen hadden een asielverleden. Mijn huidige honden Zep en Jordy zijn ook beiden vanuit een asiel/ opvang herplaatst bij mij. Zij fungeren o.a. uitstekend om andere honden verder te helpen in hun gezonde ontwikkeling. Zij nemen hun taken minstens zo serieus als ik en we zijn even gemotiveerd.”

“Naast mijn werk als kynologisch gedragstherapeut en instructeur, run ik ook een kleinschalige uitlaatservice. Van álle honden leer ik elke dag; met name van hun prachtige onderlinge dynamiek. Maar eveneens ook die met hun eigenaren.
Mijn kracht binnen de Martin Gaus Hondenscholen ligt vooral in het individueel begeleiden van hond en eigenaar én het onderzoeken en oplossen van gedragsproblemen van honden. Hiermee ben ik u en uw hond(en) heel graag van dienst.”

“Onder www.wakkeremakker.nl vindt u meer informatie over mijn aanbod en werkwijze.”