https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Detectie

Maak van je hond een echte speurhond! Wel eens vol bewondering gekeken naar honden die bijvoorbeeld bij de douane zoeken naar geld of drugs? Dit kun je jouw hond nu ook gaan leren! De cursus detectie start in januari bij de Martin Gaus hondenschool in Katwijk. Bij detectie leert een hond zoeken naar nieuwe geuren die normaal niets voor hem zouden betekenen. De cursus wordt gegeven door Mariëlla van Eijk, zij is een gediplomeerd kynologisch instructeur waarbij ook het plezier in het samenwerken tussen mens en hond voorop staat. De opleiding tot detectie instructeur heeft ze gevolgd bij de Nederlandse Detectie Bond.

Hoe is de cursus opgebouwd?

In zes lessen gaan we de hond leren om een verwijzing te geven waar de geur ligt. We gaan al gelijk starten met het zoeken naar een geur en spelenderwijs gaan we steeds een stapje verder. De vindplaatsen maken we steeds moeilijker, hiervoor gebruiken we verschillende materialen en voorwerpen, maar ook verschillende ruimtes.

Aan het eind van de cursus kan jouw hond een geur detecteren en verwijzen maar ook andere verleidingsgeuren weerstaan. De hond kan zelfs een geur zoeken in bijvoorbeeld een muur.

Deze cursus is niet alleen leerzaam maar versterkt ook de samenwerking en band tussen hond en eigenaar.

Voor wie?

Detectie kan met iedere hond gevolgd worden, maar is ook zeer geschikt voor drukke en angstige honden en honden met lichamelijke problemen.

Kosten

De cursus detectie bestaat uit zes lessen voor € 125,- totaal. Bij de start krijg je een pakket mee waarmee je thuis zelf aan de slag kan!

Inschrijven

Inschrijven kan op de website van Mariëlla www.dogsandjoy.nl daar vind je ook alle overige informatie.