https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Ontspannen samen wandelen

Maar met een strakke lijn erachteraan, is geen ontspannen wandeling. Anderen zijn vol goede moed begonnen met het lopen aan een slappe lijn. Maar ergens is toch de vervelende gewoonte van trekken aan de lijn erin geslopen. Heel vervelend om achter een grote hond aangesleurd te worden van lantaarnpaal naar lantaarnpaal, maar ook met een klein hondje is de wandeling zo geen pretje.

Een hond aan een strakke lijn is namelijk met van alles bezig, behalve met zijn eigenaar. En zonder aandacht van je hond, valt hij niet te bereiken. Tijd voor verandering! Iets wat zeker mogelijk is, maar behoorlijk wat inzet en doorzettingsvermogen vergt van de eigenaar. Een slechte gewoonte afleren is namelijk nog niet zo eenvoudig, dat weten wij als mensen ook maar al te goed!

Hoe is de cursus opgebouwd?

Martin Gaus Hondenschool Katwijk helpt jou en je hond in vier lessen om ontspannen samen te wandelen aan een slappe lijn. Wel moet je als eigenaar bereid zijn het echt anders te doen én thuis veel te oefenen. Tijdens de lessen ga je aan de slag met verschillende technieken, oefeningen in zelfbeheersing, aandacht voor de eigenaar en het aanleren van ander gedrag, namelijk het lopen aan een slappe lijn. De lessen vinden plaats op de plekken waar het ook echt moet gebeuren, buiten en niet op de hondenschool. De instructeur geeft tijdens de wandeling aanwijzingen zodat je het meteen in de praktijk kunt oefenen samen met de andere cursisten. Zo werken we naar een ontspannen en gezellige wandeling toe.

Voor wie?

Ben jij het getrek aan de lijn zat en ben je gemotiveerd om hard te werken om dit te veranderen? Wil je lekker aan de wandel met mede cursisten? Dan is dit de cursus voor jullie!

De cursus ontspannen samen wandelen is geschikt voor honden van alle leeftijden die de basiscursus volgen of hebben afgerond. Ook moeten de hond redelijk sociaal op soortgenoten reageren.

Kosten

Je betaalt € 75,- voor vier lessen van 60 minuten. Je gaat onder begeleiding in de praktijk aan de slag en oefent thuis verder om jullie doel te bereiken.

zaterdag 18 mei om 11.30 uur
Les Datum
les1 zaterdag 18 mei 11.30 uur
Les 2 zaterdag 25 mei 11.30 uur
Les 3 zaterdag 1 juni 11.30 uur
Les 4 zaterdag 8 juni 11.30 uur