Ontspannen samen wandelen

Cursus Ontspannen samen wandelen

Bij sommigen is het er langzaam ingeslopen: eindelijk wil de pup lopen! Dan maar met een strakke lijn er achteraan. Anderen zijn vol goede moed begonnen met het lopen aan de slappe lijn, maar ergens is er een kink in de kabel gekomen en is de vervelende gewoonte van trekken aan de lijn erin geslopen. Heel vervelend om achter een grote hond aangesleurd te worden van lantaarnpaal naar lantaarnpaal, maar ook met een klein hondje is de wandeling zo geen pretje. De hond aan een strakke lijn is namelijk met van alles bezig, behalve met zijn eigenaar. En zonder aandacht van je hond, heb je geen mogelijkheden om hem te bereiken.

 Tijd om te veranderen! En dat is zeker mogelijk, maar vergt vaak wel behoorlijk wat inzet en doorzettingsvermogen van de eigenaar. Een slechte gewoonte afleren is namelijk nog niet zo eenvoudig, dat weten wij als mensen ook maar al te goed! 

Hoe is de cursus opgebouwd?

 In vier lessen van ongeveer 50 minuten per les, gaan we aan de slag met verschillende technieken, met oefeningen in zelfbeheersing, aandacht voor de eigenaar en het starten van het aanleren van ander gedrag, namelijk het lopen aan een slappe lijn. Van de eigenaar wordt verwacht dat deze thuis veel gaat oefenen en bereidt is om het echt anders te gaan doen. Quick fixes bestaan alleen op tv… De lessen worden gegeven op de plekken waar het ook echt moet gebeuren, buiten en niet op de hondenschool.

Voor wie?

Herken je je in bovenstaande beschrijving, ben je het getrek aan de lijn zat en ben je gemotiveerd genoeg om er hard aan te werken om hier verandering in aan te brengen? Dan is deze cursus wellicht echt iets voor jullie.

Voor de cursus ‘Ontspannen samen wandelen’ is het volgen van de basiscursus vereist. Bovendien moeten de honden redelijk sociaal op soortgenoten reageren.

Wat kost het?

 4 lessen van 50 minuten. € 65,00

Nog geen startdatum bekend
Les Datum Tijd
les1 2 september 9.30 uur
Les 2 9 september 9.30 uur
Les 3 16 september 9.30 uur
Les 4 23 september 9.30 uur

Privéles

Uw vraag is het uitgangspunt

LEES MEER

Huisdierenverzekering? Zeker het overwegen waard!

We krijgen vaak vragen over huisdierenverzekeringen. Is een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat zinvol? Kun je niet beter gaan sparen? Keren ze wel uit? Logische vragen die we graag beantwoorden.

Kun je zonder zorgen een onverwachte uitgave van zo’n € 1.500,- betalen? Dan is het misschien niet nodig om een verzekering af te sluiten. Maar dat is niet voor iedereen altijd mogelijk. Door het afsluiten van een huisdierenverzekering weet je als eigenaar van je lieve hond of kat, dat je goed voorbereid bent op onverwachte medische kosten. Een prettige zekerheid. Voor jou en voor jouw huisdier.

Extra voordeel!

Je krijgt als onze klant eenmalig € 10,- retour. Daarvoor sluit je een huisdierenverzekering af bij OHRA. Ga daarna naar www.ohra.nl/huisdieren-actie. Vul hier je gegevens in en vermeld onze naam in het formulier. OHRA maakt daarna eenmalig € 10,- aan je over.