https://martingaushondenschoolkatwijk.nl/wp-admin/admin.php?page=pronamic_ideal

Toen Mariëlla de hondenschool van Sylvia overnam, heeft ze Karlijne gevraagd om bij de hondenschool te komen werken. Mariëlla: “Samen bespreken we de lessen en passen ook regelmatig iets aan ondat dat beter past of er nieuwe inzichten zijn.”

Hulpverlener en wijkcoach

Karlijne: “Ik heb het altijd al geweldig gevonden om een bijdrage te leveren in een groeiproces die iemand doormaakt in zijn of haar leven. Dit maakt dat ik als hulpverlener en wijkcoach aan de slag ben gegaan en dus het wereldje van de hulpverlening in ben gerold.”

Maar toen kwam Kodi op Karlijne haar pad.

Passie voor honden

“Door Kodi, mijn kooikerhondje, kwam mijn nog grotere passie weer naar boven. Doordat Kodi uitviel naar andere honden en bepaalt gedrag liet zien, is mijn interesse om hem te begrijpen aangewakkerd. Ik begon trainingen en allerlei cursussen te volgen. Dit zorgde ervoor dat ik het gedrag van alle honden wilde leren begrijpen. Ik begon met de opleiding Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie en de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut.”

Snel vertrouwd

“Toen ik mijn baan had opgezegd en mijn plan om alleen naar Thailand te gaan reizen vast stond, kwam Sylvia met het nieuws dat Mariëlla met iemand samen de lessen wilde gaan doen. Eenmaal terug uit Thailand, kon ik dus beginnen aan mijn nieuwe uitdaging als instructeur. En waar elke nieuwe situatie toch altijd weer even wennen is, voelde het al snel vertrouwd op de hondenschool!”

Van je passie je werk maken

“Ik kan nu zeggen dat ik van mijn passie mijn baan heb gemaakt! Nog steeds vind ik het geweldig om een bijdrage te kunnen leveren in het groeiproces die iemand doormaakt. Alleen heeft dit nu plaats gemaakt voor een groeiproces tussen hond en eigenaar samen. Ik vind het belangrijk om te blijven kijken naar elkaar, waardoor de samenwerking, het vertrouwen en de band tussen hond en eigenaar nog sterker wordt. Ook wil ik blijven kijken naar wat wel werkt. Maar vooral om plezier te hebben met elkaar!”

Tot snel!

“Met veel plezier en enthousiasme kijk ik dus terug op de afgelopen periode, waarin ik aan het werk ben gegaan als instructeur op de Martin Gaus hondenschool in Katwijk. Ik kijk er naar uit om jullie in de cursussen weer terug te zien!”