Lezing Emoties bij honden - herkenbaar in de praktijk

Lezing Emoties bij honden – herkenbaar in de praktijk

 

Als hondeigenaar weet u natuurlijk al lang dat honden ook emoties hebben. U kunt immers als geen ander zien of uw hond blij, bang of zelfs jaloers is. Toch is het pas 20 jaar geleden dat wetenschapper Jaak Panksepp eindelijk erkenning kreeg voor zijn onderzoek naar emoties bij dieren.

Uit zijn onderzoeken is gebleken dat er inderdaad overeenkomsten zijn tussen de emoties van mensen en dieren. Maar zijn er eigenlijk ook verschillen? Wat heeft snuffelen bijvoorbeeld met emoties te maken? Waarom zijn vrouwen in de regel meer zorgzaam dan mannen en hoe zit dat bij honden? Worden honden wel eens verliefd en rouwen zij ook bij het verlies van een dierbare?

Deze en andere vragen zullen door gedragstherapeut Edgar van de Kamp worden beantwoord tijdens een ca. 2 uur durende lezing over de 7 emotionele systemen van Jaak Panksepp. Aan de hand van ondersteunend beeldmateriaal, creatieve voorbeelden en een vleugje humor weet Edgar de stof op een begrijpelijke manier naar de praktijk te vertalen. Na het volgen van deze lezing zult u uw hond nog beter begrijpen! 

Kosten

€ 22,50 per persoon voor een lezing van ca. 2 uur

Datum Lezing Emoties bij honden - herkenbaar in de praktijk

 Zaterdag (21 maart 2020) UITGESTELD NAAR ZATERDAG 16 MEI 13.30 – 15.30 uur

Privéles

Uw vraag is het uitgangspunt

LEES MEER