Puppycursus

Corona update 16 juni 2021:

Inmiddels zijn de meeste cursussen hervat en gepland, de startdata vindt u bij de betreffende cursus en onder de knop ‘direct inschrijven’.

Puppycursus

“De start van een fijn leven samen”

Als een jonge pup bij je in huis komt is deze meestal een week of 8 a 9 oud. Hij bevindt zich dan in een ontzettend belangrijke fase van zijn leven: de socialisatieperiode. Op dat moment is alles erop gericht om te leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat daarin bedreigingen zijn en wat gewoon bij het leven hoort. In deze periode wordt een belangrijke basis voor zijn verdere leven gelegd. Voor de nieuwe eigenaar vaak ook een enerverende tijd waarin vaak veel vragen naar boven komen. Hoe begeleid ik mijn pup zo dat we het gezellig hebben samen en dat hij tot een stabiele hond opgroeit?

Voor deze jonge pups kan je bij ons terecht voor de puppy socialisatiecursus. Je kan elke week instromen, maar het aantal plaatsen is beperkt want we werken in kleine groepjes (maximaal 6 cursisten), dus tijdig inschrijven is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij en je pup ook in deze vroege periode direct de juiste begeleiding kunnen krijgen.

Tijdens de praktijklessen is er aandacht voor een aantal thema’s waarbij veel zaken waar je als puppy eigenaar mee te maken krijgt worden behandeld, daarnaast laten we de pup in zijn eigen tempo kennis maken met diverse objecten en ondergronden en krijg je handvatten om vanaf het begin te werken aan zelfbeheersing en rust. Het doel hiervan is om de pup en eigenaar te begeleiden in het opbouwen van een band met elkaar en ervoor te zorgen dat je later met plezier op deze tijd terug kan kijken. Tijdens de lessen is er ook gelegenheid om vragen te beantwoorden.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Je kan iedere week instromen met je pup, maar het aantal plaatsen is vanwege de ruimte beperkt. De lessen worden gegeven op woensdagochtend, vrijdag middag/vroege avond en op zaterdag.

1x per maand is er op zaterdagmiddag een theorieles van ongeveer 1,5 uur met alle cursisten via Zoom, tijdens deze les bespreken we onder andere het belang en de valkuilen van de socialisatieperiode, kijken we naar leerprocessen en is er ook weer veel aandacht voor de vragen van cursisten. Deze theorieles kan je ook al volgen voordat de pup bij je in huis is.

Als je je naast de puppycursus ook inschrijft voor de basiscursus dan ben je verzekerd van deelname aan de eerst mogelijke basiscursus.

Voor wie?

Voor pups van 8 tot 14 weken. Is je hond bij inschrijving ouder dan 12 weken dan komt hij in aanmerking voor de basiscursus.

Wat kost het?

De kosten van de puppy socialisatiecursus bedragen € 72,50. Hierbij inbegrepen zijn 4 praktijklessen van ca 30 minuten en 1 theorieles van circa anderhalf uur.

Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning tijdens deze eerste periode dat je pup in huis is.

Wanneer?

De theorieles van is via internet 1x per maand op zaterdag (de precieze datum krijgt u na inschrijving door) om 19.00 uur, de praktijklessen worden gegeven op woensdagochtend, vrijdag middag/vroege avond en op zaterdag.

Privéles

Uw vraag is het uitgangspunt

LEES MEER

Huisdierenverzekering? Zeker het overwegen waard!

We krijgen vaak vragen over huisdierenverzekeringen. Is een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat zinvol? Kun je niet beter gaan sparen? Keren ze wel uit? Logische vragen die we graag beantwoorden.

Kun je zonder zorgen een onverwachte uitgave van zo’n € 1.500,- betalen? Dan is het misschien niet nodig om een verzekering af te sluiten. Maar dat is niet voor iedereen altijd mogelijk. Door het afsluiten van een huisdierenverzekering weet je als eigenaar van je lieve hond of kat, dat je goed voorbereid bent op onverwachte medische kosten. Een prettige zekerheid. Voor jou en voor jouw huisdier.

Extra voordeel!

Je krijgt als onze klant eenmalig € 10,- retour. Daarvoor sluit je een huisdierenverzekering af bij OHRA. Ga daarna naar www.ohra.nl/huisdieren-actie. Vul hier je gegevens in en vermeld onze naam in het formulier. OHRA maakt daarna eenmalig € 10,- aan je over.