Hersenwerk

Hersenwerk

Hersenwerk is een soort van denksport voor honden. De hond zoekt voertjes of speeltjes in allerlei materialen. Hersenwerk is leuk, het ontspant, geeft mentale voldoening en vergroot het zelfvertrouwen van de hond.

In de cursus hersenwerk gaan we aan het werk met simpele materialen die de meeste mensen gewoon in huis hebben zoals huishoudelijke materialen, kinderspeelgoed en dingen die je anders zo weg zou gooien (bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal). Bij hersenwerk gaat het niet om het oplossen van puzzels, maar om het ontdekken van materialen en stap voor stap leren hoe hiermee om te gaan. Iedere hond puzzelt op zijn eigen manier en het is heel mooi om te zien hoe hij dat dan doet. De hond leert zelf keuzes te maken en wordt daarbij zo min mogelijk geholpen. Voor de eigenaar is het een mooie manier om inzicht te krijgen in het karakter van de hond en om veranderingen in het hondenlijf te zien. Samen puzzelen versterkt uw band.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 3 lessen van ca 50 minuten. Hersenwerk is heel vermoeiend, zeker voor honden die dit niet gewend zijn. Daarom geven we tijdens de cursus ook uitleg over het gebruik van materialen, waar u op moet letten en hoe u nieuwe puzzels opbouwt, zodat u thuis lekker samen verder kan puzzelen. Tussen de lessen door gaat u thuis samen met uw hond aan de slag, waarop we in de volgende les kijken hoe het gegaan is en hoe u samen met uw hond verder kunt. Per cursus is er ruimte voor maximaal 6 honden.

U kunt er ook voor kiezen om Hersenwerk in privélessen te doen of om een eenmalige workshop alleen met uw hond of met een aantal vrienden en hun honden samen te volgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of per mail.

Voor wie?

Hersenwerk is geschikt voor honden van alle leeftijden. Voor pups tot vijf maanden werken we vooral met verrijking, zonder gebruik van voertjes. Voor pubers en volwassen honden kan hersenwerk helpen om te ontspannen, om te leren samenwerken met de eigenaar en om de concentratie te bevorderen. 

Ook voor de oudere hond of voor honden die niet zo mobiel zijn, biedt hersenwerk de gelegenheid om lekker te scharrelen en te snuffelen. Daarbij houden we rekening met eventuele fysieke problemen. 

Kortom geschikt voor alle leeftijden.

Er is geen eis aan eerder gevolgde trainingen. Voor de groepslessen moet de hond wel sociaal vaardig zijn met andere honden.

Wat kost het?

€ 55,00  voor 3 lessen van ca 50 minuten

U kunt ook kiezen voor: 

Privélessen: € 45,00 per les van ca 50 minuten

Privéworkshop: €75,00 voor ca 1,5 uur

Groepsworkshop: € 60,00 per deelnemer voor ca 2 uur 

Neem hiervoor contact op via het contactformulier of via de mail: info@martingauskatwijk.nl

 

Startdatum maandagavond 15 juni 2020 20.00 uur

Les 1: maandagavond 15 juni 20.00 uur

Les 2: maandagavond 22 juni 20.00 uur

Les 3: maandagavond 29 juni 20.00 uur

 

 

Startdatum donderdagochtend 29 oktober 2020 10.00 uur

Les 1: donderdagochtend 29 oktober 10.00 uur

Les 2: donderdagochtend 5 november 10.00 uur

Les 3: donderdagochtend 12 november 10.00 uur

 

 

Privéles

Uw vraag is het uitgangspunt

LEES MEER

Huisdierenverzekering? Zeker het overwegen waard!

We krijgen vaak vragen over huisdierenverzekeringen. Is een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat zinvol? Kun je niet beter gaan sparen? Keren ze wel uit? Logische vragen die we graag beantwoorden.

Kun je zonder zorgen een onverwachte uitgave van zo’n € 1.500,- betalen? Dan is het misschien niet nodig om een verzekering af te sluiten. Maar dat is niet voor iedereen altijd mogelijk. Door het afsluiten van een huisdierenverzekering weet je als eigenaar van je lieve hond of kat, dat je goed voorbereid bent op onverwachte medische kosten. Een prettige zekerheid. Voor jou en voor jouw huisdier.

Extra voordeel!

Je krijgt als onze klant eenmalig € 10,- retour. Daarvoor sluit je een huisdierenverzekering af bij OHRA. Ga daarna naar www.ohra.nl/huisdieren-actie. Vul hier je gegevens in en vermeld onze naam in het formulier. OHRA maakt daarna eenmalig € 10,- aan je over.